Kalendarie

 
       
                                                    
                      

2 -3 t. Yoga workshops St. Eriksplan, Stockholm:

Jag undervisar i svaroopa yoga; lugn hathayoga med fokus på att lösa upp spänningar längs ryggen, och där man stannar skönt länge i positionerna för att få en nedvarvande effekt.

  1. -Sönd 26/1 kl 10,00-13,00: Tema: ENERGI. Ett lugnt pass för både avspänning och ny energi. Vi gör flera ”mudras”, som i den klassiska yogan anses revitalisera vår energinivå.

  2. -Lörd 15/2 kl 10,00-13,00: Tema: Uplift. Ett lugnt pass som kan ha en upplyftande effekt på sinnet.

Boka här eller maila.


Öppet hus på Naturligtvis hälsocenter Lidingö

  1. -Lörd 25/1 kl 11,00-14,00. Prova på behandlingar på 15-20 min. Jag erbjuder gratis ayurvedisk pulsläsning och huvudmassage.
    Program: Öppet hus Naturligtvis.pdf
    Hemsida: Länk.


Ayurveda och ryggyoga på Masesgården

22-27 februari: En kurs på idylliska Masesgården utanför Leksand. Du får lära dig grunderna i den ayurvediska läkekonsten varvat med lugn yoga med fokus på ryggen. Yogaövningarna vi gör, riktar in sig på att få ryggmuskelaturen att slappna av.

Man bokar en vistelse på Masesgården, där vegetarisk mat (buffé till frukost, lunch och middag) och övriga aktiviteter är inkluderade i priset. Min kurs ligger utanför programmet och kan väljas separat till en kostad på 500,-. Kursen är på tillsammans 8 timmar, 2 timmar varje dag f.o.m. söndag t.o.m. onsdag. Läs mer här.


Ayurveda för mogna kvinnor

13-18 april: En kurs på Masesgården på temat att må bra under klimakteriet och uppleva ökt livskvalitet med åldern!  Ålderns höst är en ny fas i livet, med nya möjligheter och nya utmaningar.

Många upplever sömnstörningar, ökt stresskänslighet, värmevallningar, mer irritation, frustration, oro, viktuppgång m.m under, och efter, klimakteriet. På den här kursen får du tips om vad du kan göra åt det. Vi tar ett helhetsgrepp om åldrandet, utifrån ett österländs perspektiv, och då handlar det så mycket mer om att ta östrogentillskott. Info på Masesgårdens sida, klicka här.
För referenser, klicka här. Denna kurs går att välja som ett tillägg, utanpå själva vistelsen på Masesgården och kostar då 500,- för 8 t kurs.


Internationella yogadagen

21 juni: Donationspass där all intäkt vill gå oavkortad till den svenska ideella föreningen som driver 11 kvällsskolor för dalitiska (f.d. kastlösa) barn. Det har visat sig att när dessa utsatta barn får kvällsundervisning, minskar deras avhopp från skolan avsevärt.

Den svenska föreningen driver kvällsskolorna, och undervisningen sköts av engagerade indiska lärare som vill göra något åt diskrimineringen av daliterna. De dalitiska barnen är inte bara mobbade och ”trampade på” av andra barn, utan även av sina egna lärare. Kastsystemet är förbjudet enligt lagen i Indien numera, men diskrimineringen lever kvar i verkligheten.